Summertime and the living is….

… anders dan je had verwacht! Maar in en om het huis kun je niet alleen heerlijk ontspannen, je hebt ook alle tijd om eens goed over alles na te denken. Hoe is het met de liefde gesteld? En met je vriendschappen? Zit je überhaupt een beetje lekker in je vel? Check hier je sterrenstatus voor the summer of 2020!

 

RAM 21 maart t/m 20 april 

Vakantie Ook nu je zeer beperkt bent in de dingen die je kunt doen is het belangrijk voor je om je bezig te houden met zaken die ook werkelijk nut hebben. Zomaar een beetje rondlummelen vind je zonde, maar laat dit nu juist zijn wat je nu zo nodig hebt. Het zou niet onverstandig zijn als je je eens serieus afvraagt hoe je de juiste balans kunt vinden tussen werk en vrije tijd en niet in één van beide door te slaan.

Vriendschap In augustus kun je hulp en steun verwachten uit je vriendenkring. Bieden ze het niet spontaan aan, vraag er dan gerust om. Ze zijn je graag van dienst maar als ze niet weten dat je hun hulp nodig hebt, wordt het lastig… Blijf dus communiceren! Hoewel je je gedachten en emoties best goed kunt verwoorden, voel je je op sommige punten toch onbegrepen. Misschien komt dit doordat jij op bepaalde vlakken meer hebt meegemaakt dan de ander?

Liefde Waar in juni nog wat storm te verwachten is binnen de relatie, breekt in juli de zon weer door. In augustus heb je behoefte om niet alleen dingen met je partner te ondernemen, maar zo mogelijk ook met vrienden en familie. Als single heb je deze maand extra kans op een fijne summerfling, en daarbij kijk je niet alleen naar het uiterlijk. Ook geestelijk wil je een goede klik! De kans is groot dat je door iemand wordt gekoppeld.

Gezondheid In de maand juni kun je wat last hebben van stress waardoor je weerstand iets lager is dan anders en je dus vatbaarder bent voor vervelende kwaaltjes. Omdat je de neiging hebt je gezondheid wat te verwaarlozen, kun je deze zomer flink met je neus op de feiten worden gedrukt als je niet op tijd afstand neemt van bepaalde slechte gewoonten waar je maar moeilijk vanaf komt. Wees ook een beetje zuinig op je rug. In augustus voel je je weer opperbest! 

 

STIER 21 april t/m 20 mei

Vakantie Dit is een zeer geschikte periode om erachter te komen waar jouw werkelijke talenten liggen. Probeer hierbij ook eens wat meer out of the box te denken. Wat lijkt je ontzettend leuk, maar dacht je vooralsnog niet te kunnen? Deze vakantie heb je alle tijd om je hier wat meer in te verdiepen.  Ga ook lekker vaak naar buiten de natuur in. Geniet van de vogels en de dieren die je tegenkomt en maak je hoofd leeg door met je ogen dicht naar hun geluiden te luisteren.

Vriendschap In juni hebben sommige vrienden van je te kampen met onverwachte kosten en financiële problemen waardoor er simpelweg geen geld is om samen iets leuks te doen, als dat überhaupt mogelijk is met de eventueel verlengde corona maatregelen.. Gelukkig hoeft gezelligheid niet altijd geld te kosten Thuis, zelfs met 1,5 meter afstand kun je het ook gezellig maken.

 

Liefde In juni zullen jij en je partner een oude periode kunnen afsluiten om vervolgens samen een nieuwe fase in te gaan. Desondanks blijkt helaas niet alles over rozen te gaan.  Vooral in augustus zitten jij en je geliefde totaal niet op één lijn en er is weinig begrip voor elkaars standpunten. Goed blijven communiceren en samen zowel buiten als binnen leuke dingen doen blijkt de oplossing. Goed blijven communiceren en samen leuke dingen ondernemen blijkt de oplossing. Als er sprake is van een verwijdering tussen jou en je lief, kan dit ook een letterlijke afstand zijn. Bijvoorbeeld wanneer jullie allebei op een andere locatie verblijven. Voor singles verloopt het daten nu sowieso wat moeizaam.

Gezondheid In juni en juli voel je je topfit, maar in augustus zit je wat laag in je energie. Hierdoor heb je de neiging om de dingen voortdurend uit te stellen en alles voor je uit te schuiven. Gevoelige plekken zijn de nek en het gebied rond de schouders. Tocht of een onverwachte beweging zou je dan ook flink parten kunnen spelen. Houd je spieren vooral warm en soepel, let op je houding en zorg voor een goed kussen en dito matras.

 

 

TWEELINGEN 22 mei t/m 20 juni

Vakantie Nu je volop vrije tijd hebt deze zomer, houd je toch je geest graag bezig met interessant leesvoer, leerzame documentaires en vernieuwende podcasts. Nieuwe blogs, vlogs, boeken; jij zult je zeker niet vervelen. Waak er wel voor dat je je niet uitput met deze vorm van ontspanning . Je kunt jezelf ook ‘overvoeren’ met hoofdpijn of vermoeidheid als gevolg. Keep the balance!

Vriendschap Bepaalde vriend(inn)en hebben in juni gedoe op het persoonlijke vlak en daardoor een behoorlijk kort lontje of überhaupt weinig tijd en zin hebben om iets af te spreken. Als je dit merkt, is het beter om hen gewoon maar even te laten. Het ligt in elk geval niet aan jou, dus trek het je vooral niet persoonlijk aan. Sowieso kun je het deze zomer beter vinden met gezins-en familieleden. Goed idee om deze periode meer tijd met hen door te brengen.

Liefde De liefde biedt in juli heel wat uitdagingen. Jullie staan haaks op elkaar en geen van beiden is bereid om water bij de wijn te doen. Oude irritaties spelen weer op en duren voort tot eind augustus, dan groeien jullie gelukkig weer naar elkaar toe. Deze verbetering zal niet van de ene op de andere dag plaatsvinden, maar als het eenmaal echt weer koek en ei is, hebben jullie het ergste gehad en kunnen jullie de verloren tijd dubbel en dwars inhalen! Singles doen er verstandig aan niet al te hard van stapel te lopen deze zomer.

Gezondheid De kans bestaat dat je voor een kleine ingreep even langs het ziekenhuis moet omdat je je ergens hinder van ondervindt. Geen zorgen: de ingreep verloopt prima! Verder dien je extra aandacht te besteden aan je darmen en luchtwegen. Zodra het weer mogelijk is, kan een bezoekje aan de tandarts of mondhygiënist geen kwaad.

 

KREEFT 21 juni t/m 22 juli

Vakantie Ondanks het feit dat je wel plannen had om er even tussenuit te gaan deze zomer, vind je het niet eens zó erg dat dit nu niet door kan gaan. Je bent sowieso dol op je eigen huis en nu houd je ook wat geld over voor andere leuke dingen. Jouw aanpassingsvermogen op dit gebied is bewonderenswaardig en soms zelfs jaloersmakend. Zorg wel dat je goed blijft communiceren. Worden bepaalde verantwoordelijkheden je te veel? Maak dit vooral kenbaar aan je omgeving.

Vriendschap Sommige vriendschappen laten hier en daar te wensen over waardoor je op zoek gaat naar nieuwe sociale contacten. Hoewel je het met iedereen redelijk kunt vinden, ontbreekt bij de meeste mensen toch die X-factor waardoor je hem of haar echt beter wilt leren kennen. Heb je er wel eens aan gedacht dat dit misschien wel helemaal niet de juiste tijd is om nieuwe vriendschappen te sluiten, maar eerder een periode om lekker allerlei dingen voor jezelf te doen?

Liefde Hoewel je soms echt behoefte hebt om je even terug te trekken, ga je samen met je partner toch een gezellige zomer tegemoet waarbij jullie veelvuldig worden uitgenodigd voor feestjes en partijen. Wanneer je jezelf niet voorbij rent en op tijd aangeeft wanneer het je even teveel wordt, ben je prima in staat om de balans intact te houden. Als de coronamaatregelen worden versoepeld, staan je nog diverse leuke verrassingen te wachten. Singles trekken vooral in augustus naar iemand toe bij wie ze de nodige rust vinden. Als het ook daadwerkelijk klikt, zou het allemaal wel eens heel snel kunnen gaan. Huisje, boompje, beestje en… een trouwring!

Gezondheid Stress en oververmoeidheid zijn de voornaamste oorzaken van lichamelijke klachten. Als gevolg daarvan word je vooral in juni geplaagd door stemmingswisselingen. Je maag en onderrug zijn je gevoelige plekken waar eventuele nervositeit het eerst zijn slag zal slaan. Zorg voor een goede, evenwichtige voeding en een gezonde nachtrust en maak je niet druk om zaken die je zelf niet in de hand hebt. Kies wat vaker voor jezelf en wees niet alleen maar in de weer voor anderen.

 

LEEUW 23 juli t/m 22 augustus

Vakantie Dit zijn ideale weken om je eens wat meer terug te trekken. Niet alleen in je huis, maar ook in jezelf. Ontdek waar je werkelijk van tot rust komt en probeer dit vaker te doen. Heb je al eens geprobeerd mandala’s te kleuren? Deze vorm van meditatie zou je nu enorm goed doen. Omdat je nergens over hoeft na te denken en het geluid van de krassende potloden haast een hypnotiserende werking heeft, maak je je hoofd helemaal leeg waardoor je zomaar ruimte krijgt voor heel nieuwe ideeën.

Vriendschap Eigenlijk vind je het fijner om deze zomer met je geliefde op te trekken dan met vrienden. Uiteraard zijn ook zij nog steeds belangrijk voor je, maar afgezien van een avondje borrelen in juli (mits de coronamaatregelen dat toelaten), zul je pas weer in september werkelijk aandacht aan hen besteden. Ook kun je deze periode prima met een bepaalde collega opschieten. Met hem of haar zul je buiten werktijd regelmatig (online) contact hebben.

Liefde In augustus zijn jullie nog steeds dol op elkaar maar kunnen bepaalde misverstanden even roet in het eten gooien. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om een miscommunicatie waardoor een gemaakte afspraak niet kan doorgaan. Een kleinigheidje dus, dat snel weer opgelost kan worden door alsnog samen iets leuks te gaan doen. Als single Leeuw zul je deze zomer vaak contact met iemand hebben die je interessant vindt. Gezellig, al zal het eind augustus allemaal niet vanzelf gaan. Degene op wie je een oogje hebt is (nog) gebonden of twijfelt aan zijn of haar gevoelens voor jou. Lastig!

Gezondheid In verband met ietwat zwakke knieën en rug zou het geen gek idee zijn om je wat meer te verdiepen in yoga. Als je budget en ruimte hebt voor een infrarood sauna bij je thuis: doen! Aangezien er blaasontsteking op de loer ligt, doe je er verstandig aan je weerstand op peil te houden en veel water te drinken. Wees ook voorzichtig met seks; je bent deze zomer extra gevoelig voor bacteriën, dus wat je ook doet, doe het  veilig!

 

MAAGD 23 augustus t/m 22 september

Vakantie Irritatie alom als het om communicatie-apparatuur gaat, vooral in augustus. Slechte WI-FI, een haperende telefoon, een tablet die kuren vertoont. Helaas is er weinig aan te doen, behalve geduld hebben tot de problemen zijn opgelost. En als dan toch de digitale communicatie met iedereen op een laag pitje staat, kun je net zo goed genieten van je eigen omgeving. Heb je de natuur in de buurt al eens echt goed onderzocht? Je zult versteld staan van haar schoonheid!

Vriendschap Vriendschappen zijn en blijven ook deze zomer belangrijk voor je en jij bent ook belangrijk voor je vrienden. Dit is ook een goede periode om je sociale netwerk uit te breiden en nieuwe mensen te leren kennen. Hier hoef je overigens zelf weinig voor te doen, het komt vanzelf op je pad, waarschijnlijk via je werk of andere vrienden. Houd wel je ogen goed open voor eventuele profiteurs die misbruik proberen te maken van je goedheid. Sta deze zomer niet belangeloos voor jan en alleman klaar!

Liefde Op het gebied van liefde bevind je je deze zomer in een ware achtbaan. Hoge pieken (compleet met vlinders in je buik) en diepe dalen zijn te verwachten. Alles wat je graag wilt op liefdesgebied gaat langzamer dan je zou willen. Gelukkig komt het uiteindelijk allemaal goed, maar helaas niet vóór de herfst. Laat je hier echter niet door weerhouden om lekker van deze zomer te genieten; er komen genoeg leuke dingen op je pad. Vooral voor de singles die een aantal zeer spannende, maar kortstondige flirts mogen beleven.

Gezondheid Blijf vooral goed op je nachtrust letten, want alles valt of staat met de hoeveelheid energie die je hebt. Slapeloze nachten hebben direct hun weerslag op je algehele functioneren. Wees in verband met gevoelige darmen matig met vet en alcohol en kijk daarnaast uit waar je loopt. Een knie -of enkelblessure is niet ondenkbaar. Ook je keel en je gebit verdienen deze zomer extra aandacht. Ga zodra het weer kan  vooral naar de mondhygiënist en neem een mond- en keelspoeling!

 

WEEGSCHAAL 23 september t/m 22 oktober

Vakantie Aangezien diverse TV-aanbieders de kanalen van Film 1 gratis aanbieden, heb jij er zomaar een nieuwe hobby bij; de beste films selecteren en dan… fijn eten laten bezorgen voor je filmavondjes thuis! Verder is het een goed idee om wat vaker de natuur op te zoeken, het liefst alleen. Vooral dan kun je optimaal genieten van alle schoonheid om je heen. Dankzij de haast serene rust begrijp je steeds minder waarom je vóór deze lockdown zo gejaagd door het leven ging.

Vriendschap Dit is een mooie zomer om vaker te gaan sporten. Roeien, fietsen, fitnessen, wandelen of mountainbiken zijn sporten die je met inachtneming van de 1,5 meter maatregel  ook nog best met een vriend(in) kunt beoefenen. De fysieke inspanning en de gezamenlijke ontspanning achteraf zullen je veel goed doen. In augustus ben je de hulpvaardigheid zelve en vind je voldoening in het helpen van anderen. Waak er wel voor dat bepaalde mensen je hulp niet als vanzelfsprekend gaan ervaren.

Liefde Zowel voor singles als voor gebonden Weegschalen bloeit de liefde eind juni en begin juli volop. Juist omdat de andere sociale verplichtingen die je in de agenda had staan nu zijn weggevallen, hebben jullie meer dan genoeg tijd voor elkaar. In augustus hangt er wat onenigheid in de lucht, maar gelukkig niets onoverkomelijks. Daarbij… af en toe een flinke ruzie bijleggen kan ook best spannend zijn.

Gezondheid In juni en juli daalt je energie tot het nulpunt en zul je echt even pas op de plaats moeten doen om bij te tanken. Doe af en toe gewoon even helemaal niets en maak je vooral niet druk om je werk. Wie weet kun je je werk zelfs even helemaal laten voor wat het is. Niet alleen fysiek maar ook mentaal. Als je vrij neemt en alsnog voortdurend aan je werk blijft denken kom je nooit tot rust. Drink voldoende water om je nieren goed door te spoelen en je lichaam zo te helpen afvalstoffen af te voeren. Neem eventueel een reinigende detoxkuur.

 

SCHORPIOEN 23 oktober t/m 21 november

Vakantie Hoe graag je ook alles onder controle wilt hebben, je zult dit nu echt even moeten loslaten. In plaats van alles te willen achterhalen en opdiepen, kun je je vakantie beter besteden aan het leren uiten van je eigen gedachten, gevoelens en creativiteit. Je bent dol op lezen, maar heb je zelf wel eens geprobeerd te schrijven? Bezoek diverse fora over onderwerpen die je interesseren en praat mee. Of nog leuker: begin je eigen website!

Vriendschap In augustus ondervind je veel steun van vrienden en familie. Als er nog iets is wat je graag zou willen hebben of bereiken, is dit de periode bij uitstek om hierbij je vrienden om hulp te vragen. Of het nu gaat om klussen en verbouwen of het vinden van de juiste baan, je vrienden kunnen je hierbij helpen en anders kennen ze vast wel iemand die die dit kan. Bij het klussen is afstand houden vaak prima te doen!

Liefde De single Schorpioen experimenteert er lustig op los deze zomer. Kennelijk heb je deze fase even nodig om erachter te komen wat je nou écht wilt op liefdesgebied. Dit is dan ook geen geschikte periode om je werkelijk aan iemand te binden. Heb je al een relatie, krijg je het flink lastig als er plotseling een oude vlam ten tonele verschijnt of wanneer je een wel heel aantrekkelijke vreemdeling ontmoet. Wanneer hij of zij ook nog overduidelijk oog heeft voor jou moet je stevig in je schoenen staan.

Gezondheid Als je jezelf bepaalde doelen hebt gesteld op het gebied van gezondheid, is het aan te raden je hier begin juni nog eens goed op te focussen. Bekijk voor jezelf in hoeverre deze doelen haalbaar zijn en wat je hiervoor moet doen en laten. Een goede voorbereiding is het halve werk. Gewoon maar lukraak beginnen en dan maar zien waar het schip strandt gaat helaas niet werken. Als je je doelen goed in kaart hebt gebracht, is de kans groot dat je eind juli echt hele grote stappen kunt maken en goed aan jezelf blijft werken. Geef je ogen meer rust en drink voldoende water om hoofdpijn te voorkomen.

 

BOOGSCHUTTER 22 november t/m 21 december

Vakantie Juist omdat je het gewend bent om er elk jaar – en soms zelfs meerdere keren per jaar – lekker uit te vliegen, kost het je nu extra veel moeite om de hele vakantie thuis te blijven. Als fijn alternatief zou je een bootje of caravan kunnen huren (of indien het budget het toelaat: kopen), zodat je toch je gevoel van vrijheid behoudt. Probeer te voorkomen dat je uit frustratie of verveling teveel geld uitgeeft tijdens het online shoppen, dat zal je er namelijk niet vrolijker op maken…

Vriendschap Vriendschappen en werk lopen deze zomer gemakkelijk door elkaar heen. Vrienden worden collega’s en andersom. Daarnaast heb je vooral in juli en augustus meer interesse in spirituele bezigheden zoals yoga, meditatie, een cursus tarot of intuïtief schilderen, wat natuurlijk ook ontzettend leuk is om met een gelijkgestemde vriend(in) te doen. Zijn de coronamaatregelen nog steeds van kracht? Doe het dan samen online of doe het apart en deel naderhand jullie ervaringen met elkaar.

Liefde Binnen de relatie gaat alles redelijk voor de wind, alleen in augustus zullen jij en je partner allebei wat water bij de wijn moeten doen en zullen jullie extra aandacht moeten besteden aan de onderlinge communicatie. Ook is het niet ondenkbaar dat je partner wat financiële problemen heeft deze zomer waardoor hij of zij wat meer op jou zal leunen dan normaal. Singles kunnen zich verheugen op menig liefdesavontuurtje in augustus. De ware zal er nog niet tussen zitten, maar je zult er wel enorm van genieten.

Gezondheid Je kent je eigen lichaam als geen ander en vooral deze zomer voel je precies aan wat wel en niet goed voor je werkt. Wanneer je bij alles wat je doet naar je intuïtie luistert en geen dingen doet die tegen je gevoel indruisen, kun je ervan uitgaan dat je je topfit zult voelen. Als extra boost zou je ook nog een detox -of sap kuur kunnen overwegen.

 

STEENBOK 22 december t/m 19 januari

Vakantie Lekker naar de camping in eigen land is misschien nog wel de meest ideale vakantiebestemming voor jou, en dat kan nog steeds op veel campings, mits je de maatregelen respecteert. Verder heb je deze vakantie eindelijk eens tijd om uitgebreid (online) voor jezelf te shoppen. Hierbij valt je oog vooral op mooie kleding en accessoires. Je vindt niet alleen iets dat je aanspreekt, je creëert er direct ook een geheel nieuwe eigen stijl mee.

Vriendschap Zonder dat je er moeite voor hoeft te doen, tonen diverse mensen interesse in je. Je hebt iets mysterieus over je waardoor anderen je graag beter willen leren kennen. Binnen bestaande vriendschappen kun je – onbedoeld – soms een beetje kattig uit de hoek komen, vooral als ze bellen of apen op een voor jou ongeschikt moment. Probeer hier een klein beetje op te letten.

Liefde  Hoewel er niet veel sprake is van romantiek, gaan jij en je geliefde wel degelijk een fijne zomer tegemoet. In juni en juli kan het soms ook even flink donderen, maar dat wordt in augustus weer helemaal bijgelegd. Mits de basis goed is tenminste! Voor single Steenbokken is er in augustus kans op een nieuwe relatie, maar de ander staat er serieuzer in dan jij. Waar jij vooral geniet van de spanning en de aandacht, maakt de ander al toekomstplannen. Voorkom dat je iemand valse hoop geeft!

Gezondheid Je weerstand is behoorlijk sterk deze zomer, dus zul je weinig last hebben van kwaaltjes en andere ongemakken of het fysieke vlak. Ga echter niet over je grenzen heen en wees voorzichtig in de zon; je huid kan gevoelig zijn! Smeer je goed in en blijf niet langer dan nodig in de zon. Ga je ergens  zwemmen? Zoek buiten het water een plekje in de schaduw. Juist omdat je zo lekker in je vel zit heb je ook veel eetlust, dus als je niet uitkijkt vliegen de kilo’s eraan!

 

WATERMAN 20 januari t/m 18 februari

Vakantie Probeer deze vakantie meer aandacht te besteden aan je slaapgewoonten. Ondanks het feit dat je niet naar je werk hoeft, doe je er verstandig aan om op vaste tijden te gaan slapen en op te staan. Wanneer je dit een week hebt gedaan zul je merken dat je een stuk lekkerder in je vel zit en overdag meer energie hebt om de dingen te doen die je leuk vindt. Wandelen is niet alleen een manier om je condite op te bouwen en je bloedsomloop te stimuleren; je komt er ook mentaal enorm van tot rust.

Vriendschap Voordat je je mening ventileert zou het fijn zijn als je je eerst in de ander probeert te verplaatsen. Iedereen is anders en reageert in bepaalde situaties op een andere manier. In juli heeft één van je vrienden je hulp of advies nodig bij een persoonlijke kwestie. Geen enkel probleem, je helpt graag. Het feit dat je niet lang van stof bent of ergens lang over door blijft zagen maakt je bij veel mensen populair.

Liefde Vooral in augustus zijn jullie het vaker niet met elkaar eens dan wel en is het belangrijk dat er wat compromissen worden gesloten. Indien jullie kinderen hebben, zou het best eens met hen te maken kunnen hebben en jullie verschillende visie op opvoeding. Als single krijg je diverse kansen op liefde deze zomer en je valt vooral voor de Handige Harry of Harriët. Je vindt het waanzinnig sexy wanneer iemand je uit de brand kan helpen. Of je adonis dit nu doet met zijn of haar handen of met technisch inzicht maakt je niet zo veel uit.

Gezondheid Problemen met de spijsvertering zijn niet ondenkbaar. Misschien eet je te snel, te veel of te vet? Ook als je niet van vezelrijke producten houdt doe je er verstandig aan om iets te kiezen uit deze afdeling van de Schijf van Vijf. Mogelijk houd je deze zomer ook wat meer vocht vast; blijf veel water drinken en lekker bewegen. Heb je echt last van hardnekkig oedeem in de enkels, ga dan even langs de huisarts voor een verwijsbriefje voor elastische kousen.

 

VISSEN 19 februari t/m 20 maart

Vakantie Je kijkt ontzettend naar de vakantie uit en bent dan ook bereid je aan iedere situatie aan te passen. Algehele lockdown, fifty-fifty quarantaine. Of de coronamaatregelen nu worden verlengd of versoepeld, jij vermaakt je wel! Als je kinderen hebt is juni de perfecte maand om hen extra te verwennen en samen leuke spelletjes te doen. Vergeet jezelf niet! Je kunt ook gewoon ‘nee’ zeggen als je ergens geen zin (meer) in hebt. Niet alleen tegen je kroost; tegen wie dan ook!

Vriendschap Of je nu wel of geen relatie hebt, je vrienden spelen een belangrijke rol deze zomer. Het is dan ook vooral appen en videobellen wat de klok slaat. Als jullie niet bij elkaar op bezoek mogen komen, dan toch gewoon via het beeldscherm. Een aantal van je vrienden zitten nogal krap bij kas momenteel dus samen al te gekke dingen ondernemen zat er toch al niet in. 

Liefde Je geliefde krijgt mogelijk een teleurstelling te verwerken op het persoonlijke vlak of op het gebied van werk. Neem het je partner maar niet kwalijk als hij of zij hierdoor even minder aandacht heeft voor jou. Single Vissen kunnen in augustus rekenen op spanning op de werkvloer en wel in positieve zin. Een flirt met een collega, een cliënt of misschien zelfs met de baas is niet ondenkbaar.

Gezondheid Hoewel je weerstand goed is en er astrologisch gezien geen grote problemen zijn te verwachten, doe je er wel verstandig aan wat minder te tobben over onbelangrijke zaken en ’s avonds wat eerder je bed in te duiken. Het feit dat je ’s avonds voor de TV in slaap valt of zit te knikkebollen boven je boek, is duidelijk een teken dat je te laat gaat slapen. Probeer deze momenten vóór te blijven en lekker naar dromenland te vertrekken voordat je ogen dichtvallen op een minder geschikt moment. Probeer ook andere slechte gewoontes af te leren, desnoods met een beetje hulp.

 


Tekst Nathalie Kriek Illustraties Nadine Kruithof