Recept Matcha Latte

Matcha is in Californië de afgelopen tijd een zeer populair ingrediënt in gebak, ijsjes en smoothies geworden. Deze Japanse groene thee is een goed alternatief voor je dagelijkse kop koffie.

 

Voor 1 persoon
Bereiding 5 minuten

MATCHA LATTE

1½ tl matchathee • (groenetheepoeder) • 240 ml melk naar keuze (koeienmelk, kokosmelk) of plantaardige drank • 2 tl honing of kumquatsiroop

Schep de matchathee in een maatbeker of kom. Voeg 2 eetlepels warm (niet-kokend) water toe en roer met een garde tot het poeder helemaal is opgelost. Giet de matchathee in een grote kop.Doe de melk of de plantaardige drank en de honing of de siroop in een kleine steelpan en verhit 1 tot 2 minuten, tot de vloeistof begint te dampen. Roer met een garde zodat de honing oplost. Haal de pan van het vuur en schuim de melk 30 seconden op met een melk-schuimer of garde. Giet het melkschuim bij de matchathee in de kop en serveer warm.Je kunt dit drankje ook koud serveren. Giet de matchathee dan in een glas met ijsblokjes en laat de melk afkoelen voor je hem opschuimt en bij de matchathee giet.

 


Recept afkomstig uit het boek California Dreaming. Kijk voor nog meer recepten bij Smaakvol California Dreaming