Recept Ijsblokjes

Maak deze ijsblokjes telkens als je een restje kruiden of eetbare bloemen overhebt, en gebruik ze later om je cocktails, shakes en ijsthee een extra smaakje te geven. Gewoon een kwestie van niets verspillen.

Voor 2 ijsblokjesvormen
Bereiding 5 minuten 
+ 4 uur in de diepvries

IJSBLOKJES MET KRUIDEN EN BLOEMEN
25-50 g eetbare bloemen • of kruiden met een bloemensmaak
Geschikte bloemen en kruiden zuring • munt • koriander (ook de bloemen) • rucolabloemen • citroenverbena • dille • bernagiebloemen • salie (ook de bloemen) • rozengeranium

Verdeel de bloemen en kruiden over 2 ijsblokjesvormen en vul ze met water. Zet minstens 4 uur in de diepvries, tot de ijsblokjes hard zijn.

 


Recept afkomstig uit het boek California Dreaming. Kijk voor nog meer recepten bij Smaakvol California Dreaming.