Recept Cherry Schrub

Het fruit dat in Californië wordt geteeld is zo smaakvol dat steeds meer kleine restaurants hun eigen shrubs bereiden: priklimonades van gemarineerd fruit. 

Voor 500 ml
Voorbereiding 10 minuten + 
3 tot 5 dagen trekken
Bereiding 2 minuten

CHERRY SHRUB

450 g kersen, zonder pit, plus extra ter garnering • 5 takjes salie • 240 ml ciderazijn • 220 g suiker of rietsuiker • 5 zwartepeperkorrels • 1 snufje fleur de sel • ijsblokjes • bruisend mineraalwater, om te serveren

Doe de kersen en de salie in een grote glazen pot.Meng de ciderazijn, de suiker, de peperkorrels en de fleur de sel in een kleine steelpan en verhit 2 minuten op middelhoog vuur, tot de suiker is opgelost. Roer voortdurend met een garde.Giet het ciderazijnmengsel bij de kersen. Roer met een houten lepel en plet de vruchten voorzichtig. Laat volledig afkoelen en sluit de pot dan af. Schud enkele malen, zodat de smaken goed mengen. Zet de pot 3 tot 5 dagen in de koelkast, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.Zeef de shrub en schep 3 eetlepels in een glas met ijsblokjes. Voeg bruisend mineraalwater toe, roer en garneer met de hele kersen.Je kunt de gezeefde shrub een maand in de koelkast bewaren.

 


Recept afkomstig uit het boek California Dreaming. Kijk voor nog meer recepten bij Smaakvol California Dreaming