Plussize Hollywood Glamour

Vol Magazine Rebel Wilson

Welke vrouw heeft de ‘Pitch Perfect’ serie nou niet gezien? In deze musical comedy’s steekt één personage met kop en schouders boven iedereen uit: ‘Fat Amy’! Omvang een probleem? Niet voor de Australische actrice Melanie Elizabeth Bownds. Haar artiestennaam Rebel Wilson zegt genoeg!

Je zou het niet zeggen, maar mega-ster Rebel Wilson was als klein kind heel, heel erg verlegen. Zó verlegen, dat het haar sociaal gezien enorm in de weg zat. Haar moeder maakte zich zorgen en bracht haar naar een toneelschool. Daar moest ze haar huilende dochter letterlijk uit de auto trekken. “Ze zette me af en liet me achter”, vertelt Rebel in een interview over dat keerpunt in haar leven. Het bleek inderdaad geen harteloze actie, maar een gouden zet van mama Wilson. De verlegen Rebel ontwikkelde een zelfverzekerde kant, die haar heeft gebracht waar ze nu staat.

 

Vol Magazine Rebel Wilson

Vol Magazine Rebel Wilson

Rebels carrière begon met comedy. Ze maakte mensen aan het lachen, zelfs als dat haar bedoeling niet was. Op haar 30ste zette ze voet aan de grond in Hollywood. Daar zagen ze meteen haar unieke talent. Het agentschap waar ze binnenliep, had nog niemand in de boeken zoals zij, en daarmee doelde het bureau natuurlijk op Rebels gewicht. Want Wilson heeft een plus-size en haar verschijning lijkt in niets op de size zero-actrices waar Hollywood er miljoenen van heeft. Toch heeft ze nevernooit willen concurreren met deze ‘The Glamour of Hollywood’. Wat voor Rebel telt is hoofd, hart en innerlijk: “I feel really lucky to be the body type I am.”Ze heeft haar sterke karakter altijd ingezet om haar doel te bereiken. En met succes. Alleen al voor de rol van Fat Amy ontving Wilson diverse prijzen, waaronder de MTV Best Breakthrough Performance.

 

Vol Magazine Rebel Wilson

 

Rebel gebruikt al haar kwaliteiten ten volle. Zo startte ze een plus-size modelijn ‘Rebel Wilson X Angels’. Niks allesverhullende gebloemde tunieken, maar sexy en rebelse items: strakke jurkjes, hippe jasjes, skinny jeans & high heels – zo kan het ook! Deze vrouw heeft een missie: “Ik wil dat mensen in hun leven rebels kunnen zijn. Ik heb me nooit geconformeerd. Dat schreef het hoofd van mijn middelbare school zelfs in mijn laatste rapport.” Rebel heeft niet alleen de acteerwereld een positieve boost gegeven, maar ook veel vrouwen laten inzien dat echte schoonheid niet in je kledingmaat zit.
We kunnen ons verheugen op meer Rebel, want in februari 2019 komt haar nieuwste film ‘Isn’t it romantic’uit!

#stylehasnosize #getyourrebelon


Tekst Hester Zitvast