Myra (23) heeft een sugar daddy

De 23-jarige rechtenstudente Myra (*) heeft sinds een jaar een vaste sugar daddy; een rijke zakenman die haar, in ruil voor haar aandacht, verwent met dure spullen, etentjes en reisjes. “Ik heb hem ontmoet via een speciale datingsite; we weten daardoor allebei wat we van elkaar kunnen verwachten. En ja, seks hoort daarbij.”

 

“Het idee kwam van mijn beste vriendin Emma. We werkten allebei behoorlijk wat avonden in de horeca om wat bij te verdienen en waren dat leven met onmogelijke tijden zat. Je verdient nauwelijks iets en staat achter de bar als de rest van je vrienden feest vieren. Via via had Emma gehoord van een datingsite voor sugar daddies, waar je in contact kon komen met rijke zakenmannen die een vrouw, een sugar babe, zoeken om hen gezelschap te houden. In ruil voor die aandacht, ondersteunen zij deze vrouwen financieel, bijvoorbeeld door hun huur te betalen. Ik riep meteen dat ik daar niet aan moest denken; je bent dan toch gewoon een prostituee? Maar toen ik online wat ervaringsverhalen had gelezen, was ik toch getriggerd. Je gaat een soort affaire met zo’n man aan. Als jij niet wilt, gebeurt er niets. Pas als je samen tot de conclusie komt dat het klikt, ga je verder met elkaar.

 

 

Emma en ik hebben ons tegelijk ingeschreven. Daar hadden we wel eerst drie grote glazen wijn en wat peptalks voor nodig, we vonden het ontzettend eng. Kort na onze inschrijving kwamen de eerste berichten van mannen al binnen. Op van de zenuwen hebben we ze met z’n tweetjes gelezen, ik zie ons nog zitten, giechelend achter onze laptops. Er zaten reacties bij die we zo gedelete hebben. Maar we lazen ook zeker berichten van mannen die we heel interessant vonden. Na een paar dagen waren we zover; we hadden allebei contact met een man die we wel wat beter wilden leren kennen. Het moest maar van een echte date komen… Om elkaar te steunen en voor de veiligheid, spraken we af in hetzelfde restaurant. We lieten de mannen uiteraard niet blijken dat we elkaar kenden en we hadden de deal dat we die eerste avond nog niet met ze mee zouden gaan. Ik was ongelooflijk gespannen, maar het viel me achteraf in ieder opzicht mee.”

Ja, hij gaat vreemd
“De man met wie ik had afgesproken was 40. Hij was een echte zakenman, goed gekleed en ontzettend charmant. Ik heb altijd al een zwak gehad voor oudere mannen en de gesprekken die we samen voerden waren heel prettig. Zulke gesprekken heb je gewoon niet met jongens van mijn leeftijd. Ik heb eerlijk gezegd dat hij mijn eerste date was. Hij stelde me op mijn gemak en drong gelukkig nergens op aan. Na afloop betaalde hij de rekening. Het was zo leuk, dat ik toch twijfelde of ik ons etentje niet meteen een vervolg moest geven. Maar ik had een afspraak met mijn beste vriendin gemaakt; deal is deal.

 

 

Ook de date van mijn vriendin was boven verwachting goed verlopen. We bespraken na afloop uitgebreid hoe het was gegaan. We voelden geen vlinders bij de mannen, maar konden ons allebei zeker goed voorstellen dat we seks met ze zouden hebben. En als daar dan iets leuks tegenover zou staan, was dat alleen maar meegenomen, toch?

De tweede man met wie ik afsprak, viel wat tegen. Er was geen klik, ik vond hem niet aantrekkelijk en hij had het te druk met zichzelf. Even overwoog ik er helemaal mee te stoppen… maar bij de derde man wist ik al vanaf het moment dat hij het restaurant binnenkwam dat ik met hem in bed zou eindigen. Hij was zó knap…

Olivier is 42, runt een groot techbedrijf, is getrouwd en heeft drie kinderen. Ja, hij gaat vreemd dus. Zijn baan slokt hem vrijwel volledig op en thuis vindt hij nou niet bepaald de ontspanning die hij nodig heeft. Zijn drie kinderen zijn nog heel jong en ontzettend druk. Hij heeft mij in het begin toevertrouwd dat hij het niet volhoudt als hij niet eens in de zoveel tijd wat quality time voor zichzelf inplant. Ik had natuurlijk kunnen vragen waarom hij dat niet samen met zij vrouw doet, maar dat gaat me niets aan. Als we samen zijn, hebben we het niet over zijn gezin. Als we samen zijn, hebben we het vooral over onszelf.”

 

 

We hebben altijd seks
“Oliver en ik gaan vrijwel altijd eerst uit eten als we afspreken. En we slapen dan in een hotel. Oliver heeft een geweldige smaak en mij al meerdere keren verrast met de mooiste cadeaus. Ik heb een waanzinnig mooie tas van hem gekregen. En zo nu en dan laat hij mij online kleding kopen, terwijl hij meekijkt. Oliver wil niet dat ik nog achter de bar sta. Het salaris dat ik daarmee verdiende, maakt hij aan mij over. In ruil daarvoor zie ik hem zeker drie keer per maand, soms vaker. We hebben altijd seks; zowel in de avond als in de ochtend. Hij verwent mij en ik hem… Waar ik van tevoren had gedacht dat ik seks met deze mannen misschien wel als een opgave zou zien, ervaar ik dat in het echt helemaal niet zo. Ik geniet er juist van. Oliver heeft veel ervaring, dat merk je duidelijk. Liever een zelfverzekerde man die weet wat hij doet, dan een klungel van 23…

Naast Oliver date ik zo heel af en toe ook met andere mannen. Daar weet Oliver van, maar we spreken er niet over. Ik weet ook dat hij wel eens met een andere vrouw afspreekt, vooral als hij zonder mij in het buitenland zit. Het voegt niets toe om daar de details van te horen. Ik maak door dit leven als sugar babede leukste dingen mee. Ik ben al twee keer een paar dagen met Oliver mee geweest naar Londen. En ik kom in chique restaurants waar ik anders nooit zou komen.

Mijn beste vriendin is al net zo enthousiast over dit leven als ik. Zij heeft nu twee vaste sugar daddies, die ervoor zorgen dat ze haar studie zonder financiële zorgen kan afronden.”

 

 

Nog een paar jaar
“Niet iedereen zal mijn keuze begrijpen, daarom spreek ik er nooit over. Mijn moeder zou bijvoorbeeld gek worden als ze het wist. Het is ook niet iets wat ik bij mijn studiegenoten in de groep gooi. Gelukkig heeft niemand iets in de gaten. Mijn moeder zie ik niet zo heel vaak en zij stelt ook geen vragen – met mijn vader heb ik geen contact meer. Doordat mijn vriendin en ik allebei hetzelfde doen, hebben we altijd een klankbord als we even willen praten. We maken tot nu toe eigenlijk alleen nog maar leuke dingen mee. Toch wil je soms wel even de bevestiging hebben dat je het goed doet, dat je niet alleen maar je lichaam verkoopt aan die mannen.

Mocht er een leuke vent op mijn pad komen met wie ik echt verder wil, stop ik uiteraard meteen met mijn leven als sugar babe. Ik blijf dit ook niet voor eeuwig doen; nog een paar jaar en dan ga ik werken. Sugar daddies zoeken vooral jonge meiden; boven de 26 ben je al snel te oud. Ik geniet er nu van. Ik drink de duurste wijn en loop in de mooiste kleding. Over een maand ga ik een weekendje naar Parijs met Oliver; lekker shoppen, samen zijn en eventjes leven in luxe. Maar daarnaast ben ik ook nog gewoon Myra de studente. Ik ga uit, heb een druk sociaal leven en doe er alles aan om mijn studiepunten te halen. Ik vraag me wel eens af hoeveel studentes op deze manier leven, zonder er open over te zijn. Het zijn er veel meer dan je denkt, geloof me!”

(* vanwege privacyredenen zijn de namen in dit artikel gefingeerd)


Tekst Hester Zitvast