Living the dream in Africa

Ze werkt nu een klein jaartje als plus-size model en maakt daarvoor veel korte city-trips binnen Europa: Diante Celeste. Maar onlangs mocht zij voor haar werk naar Marrakesh en Kaapstad. Twee totaal verschillende bestemmingen en culturen op het Afrikaanse continent. 

 

 

‘Marrakesh voelt als een sprookje uit duizend-en-één-nacht: een stad van prachtige paleizen met authentieke mozaïeken, waarvan vele zijn omgebouwd tot riads: hotels met binnentuinen, vaak met zwembad. Je vindt er nog de typische Marokkaanse sfeer en cultuur. De soeks met hun opdringerige verkopers, waar de kruidengeuren je betoveren en het beroemde plein Djemaa El-Fna, dat in de avond  verandert in een groot openluchtrestaurant met tientallen minirestaurantjes, waar je onder de heldere sterrenhemel muntthee drinkt en couscous en tajine eet.
Landen in Kaapstad was als thuiskomen. Haar indrukwekkende historie van apartheid, waarin Mandela en het Robbeneiland een hoofdrol spelen, maar juist ook de melting pot van culturen zijn er sterk voelbaar. De  prachtige stranden en boulevards met op de achtergrond de Tafelberg, de straatjes met fel gekleurde huisjes en de town ships. En op slechts een paar uur rijden de mooiste natuurreservaten.
Vraag je me over een jaar opnieuw naar mijn meest favoriete bestemmingen, dan heb ik misschien een heel ander lijstje. Ik leef nu mijn droom en na elke reis ben ik weer een mooie ervaring rijker.’

 

 


Isadee is te zien in de modereportage Pop up your life.