Katie Sturino supersized looks!

Mindvol - Katie Sturino - column - interview

Het is anno 2018 wel klaar met de gedachte dat een outfit alleen werkt als je runway-sizes hebt. Katie Sturino (37) laat zien dat alles met maat 44 ook prachtig staat. Dit plus-size stijlicoon kopieert op haar Instagram-account ‘the12ishstyle’ looks van onder meer Kylie Jenner, beide prinsessen Meghan en Kate en Chrissy Teigen. Mocht je twijfelen of dit werkt? See for yourself. De plaatjes spreken boekdelen.

 

Mindvol - Katie Sturino - column - interview - instagram

 

Wijsheid op een tegeltje!
‘It’s not about who wore it better, it’s all about letting you know anyone can wear anything! Just put your confidence on first!!!’, zo schreef Katie in een van haar #supersizethelook posts. En eerlijk is eerlijk: Katies zelfvertrouwen spat inderdaad van de foto’s. Het is geen wedstrijd, we hoeven de looks niet te vergelijken. We kunnen eigenlijk alleen maar droog concluderen dat Katie de spijker op z’n kop slaat met haar body positieve-instelling én er lering uit trekken.

 

 

De New Yorkse modeblogger heeft lak aan het ons ooit zelf opgelegde keurslijf. Kijk toch niet langer kwijlend naar sterren in jurkjes maat 32, 34 of 36! Veel beter kopen we de outfits in onze eigen maat en claimen we de stijl. Waarom niet?

Lees vooral de bijschriften bij Katies posts, dat zijn ware levenslessen. Wat te denken van ‘Crop tops are for anybody who wants to wear them’? Perfect voor op een tegeltje en dan ergens ophangen in je (inloop)kast!

 


Katie is superveelzijdig en ze heeft al een bewogen leven achter de rug. Ze was ooit getrouwd met acteur/schrijver/social media-ster én eerste mannelijk plus-size model Josh Ostrovsky – ook wel bekend als The Fat Jew. Maar tegenwoordig heeft ze de liefde gevonden in Joe, die haar dit jaar mét vette ring in Toscane ten huwelijk vroeg.

Katie is een enorme dierenliefhebster runt thuis een soort mini-honden-rescue-opvang. Iedere hond is als een ware ster op social media te bewonderen. En daarnaast is ze dus ‘professioneel selfie-maker’ (haar woorden!) voor ‘the12-ishstyle‘, een account met 243k volgers, speciaal ontworpen voor meiden en vrouwen met size 12 tot 18, die leven in een maat-2-wereld. Katie was te zien in de YouTubeshow ‘Project Runway’s Behind the Seams’ en als klap op de vuurpijl heeft ze inmiddels haar eigen natuurlijke beautylijn met de toepasselijke naam ‘Megababe‘. Verder is het met haar vooral veel lachen, maar wel mét serieuze ondertoon. Gefrustreerde paskamerplaatjes met de hashtag #makemysize moeten designers wakker schudden. Er is meer tussen maat 32 en 36, mensen! Wat ze nog meer doet allemaal? Veel. Volgen dus, deze influencer. The world need Katies!


Tekst Hester Zitvast