Dit zijn de leukste uitjes rond de feestdagen

Voluit - dagjes weg - familie

 

Betoverend Breda

Grote markt, Breda
14 december 2018  t/m 6 januari 2019

Een verhalen vertellende kerstboom en een ijsbaan op de Grote Markt. Dat zijn twee van de ingrediënten van het gloednieuwe winterevenement  ‘Betoverend Breda’. De route door het centrum wordt feeëriek verlicht en er lopen verschillende sprookjesachtige figuren rond. De ijsbaan op de Grote Markt komt in een herbergachtige omgeving. Daar is ook een kerstmarkt en de sprekende kerstboom, vol met lampjes en lantaarns en een deurtje.

Kijk voor meer informatie www.visitbrabant.com

 

Voluit - dagjes weg - kerstmarkt Dusseldorf

Het sfeervolle oude stadscentrum van Düsseldorf wordt elk jaar omgetoverd in één van de leukste kerstmarkten van Duitsland. Op zes verschillende pleinen staan allerlei kraampjes met leuke kerstspulletjes, heerlijke glühwein en lekkere hapjes. De reusachtige kastanjebomen zijn tijdens de kerstmarkt vol gehangen met schitterende lichtjes. Daarnaast is op de Schadowplatz speciaal voor de allerkleinsten een overdekt poppentheater ingericht. Na afloop kunt u nog even zwierig nagenieten in de draaimolens op het plein.

Kijk voor meer informatie op www.dusseldorfkerstmarkt.nl

Wereldkerstcircus in Koninklijk theater Carré, Amsterdam

20 december 2018 t/m 6 januari 2019

Het 34ste Wereldkerstcircus viert op feestelijke en spectaculaire wijze het 250-jarig jubileum van het klassieke circus en belooft meer dan ooit hét familiefeest van het jaar te worden!

Kijk voor meer informatie op www.carre.nl 

Voluit - dagjes weg - circus


Voluit - dagjes weg - OgeneOgene Magical Christmas in concert

Kurhaus Scheveningen
20, 21, 22, 23, 25, 26 december 2018

De drie getalenteerde zussen en zangeressen Lisa, Amy en Shelley geven een 6-tal exclusieve kerstconcerten in het sprookjesachtige Grand Hotel Amrâth Kurhaus in Scheveningen. Geniet van de allergrootste kerst hits uit heden, verleden en eigen kerstpareltjes, vertolkt door de engelachtige stemmen van OG3NE en hun eigen live band. 

Kijk voor meer informatie op www.og3ne.com


Margriet Winter Fair 2018

Brabanthallen, Den Bosch
23 t/m 28 november 2018

Margriet Winter Fair is dé plek om met je vriendinnen, moeder, zus of collega in de stemming te komen voor de mooiste decembermaand ooit! Koop kerstcadeautjes of maak ze zelf, test de nieuwste producten, volg workshops of doe inspiratie op om je eigen huis in de kerstsfeer te brengen. Daarnaast kan je genieten van spetterende liveshows en de lekkerste gerechten om te proeven. Met wie laat jij je betoveren op het leukste overdekte winterfeest van Nederland?

Kijk voor meer informatie op www.margriet.nl 

 

Museumnacht Amsterdam

Voluit - dagjes weg - museumnacht

3 november 2018
09:00 – 02:00 uur

Voor de negentiende keer openen de Amsterdamse musea hun deuren tijdens de Museumnacht Amsterdam. Geïnspireerd op de vaste collectie of tijdelijke tentoonstellingen is er voor jou door de meer dan 50 deelnemende musea een speciaal programma samengesteld. Geniet van onder andere muziek, mode, theater en speciale rondleidingen in de vele musea die Amsterdam rijk is. Voor de Museumnacht koop je een ticket waarmee je alle musea op 3 november kan bezoeken. 

Kijk voor meer informatie op museumnacht.amsterdam

Voluit - dagjes weg - magisch maastricht

Duizenden lichtjes in de bomen, kleurrijke guirlandes van straat tot straat, winters plezier op het plein, kerstklanken op elke hoek van de grootste kerstmarkt op het Vrijthof. Het Vrijthof van Maastricht met haar historisch decor en monumentaal karakter straalt dit jaar als nooit tevoren. Magisch Maastricht op het Vrijthof wordt al jaren als het meest authentieke, gezelligste en mooiste kerstevenement van Nederland en de Euregio gezien! 

Kijk voor meer informatie op www.magischmaastrichtophetvrijthof.nl


Voluit - dagjes weg - World Press photo

World Press Photo verbindt de wereld met verhalen die ertoe doen. Verwacht een tentoonstelling die confronterende en ontroerende foto’s van de belangrijkste en meest nieuwswaardige verhalen van het jaar laat zien. De 61e editie van de World Press Photo Contest staat niet alleen in ons Brabantse ’s-Hertogenbosch, maar ook in grote wereldsteden als Tokyo, Montreal, Rome, Teheran, Sydney en Mexico City.

Kaarten vanaf € 5,- Kijk voor meer informatie op www.worldpressphotodenbosch.nl


IJsbaan Museumplein – Ice*Amsterdam

Museumplein, Amsterdam
17 november 2018 t/m 3 februari 2019

Tussen 17 november 2018 en 3 februari 2019 wordt het Museumplein in Amsterdam weer omgetoverd tot de mooiste ijsbeleving van Nederland. Ice*Amsterdam is dé ontmoetingsplek waar je samen met je vrienden en familie geniet van een warme mok chocolademelk, je de mooiste winterse foto’s maakt met het Rijksmuseum op de achtergrond en onder de replica van de Magere Brug door kunt schaatsen. Is schaatsen niet jouw ding? Geen probleem! Tijdens de kerstperiode kom je als bezoeker snel genoeg in de winterstemming. Geniet van de winterkraampjes met hartverwarmende lekkernijen op deze bijzonder knusse kerstmarkt.

Kijk voor meer informatie op www.iceamsterdam.nl 

Voluit - dagjes weg - What the fork?

What the Fork?!? Festival

17 en 18 november 2018
De Pier, Scheveningen

Het enige foodtruck festival boven de zee is terug met de Handmade & Delicatessen markt. Ervaar een culinair en sfeervol festival en maak een culinaire wandeling door verschillende culturen.  Lekkerbekken zijn hier helemaal op hun plek. Van Amerikaanse sandwiches tot Westerse wildschotels en van Japanse poffertjes tot Mexicaanse quesadillas. 

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com

Mamma Mia! De Musical

Beatrix Theater, Utrecht
Vanaf heden t/m 6 januari 2018

Veel musicalliefhebbers kunnen hun geluk niet op. Na 8 jaar is de populaire musical Mamma Mia! terug in Nederland. De wereldwijde hitmusical Mamma Mia! is dé feel-good show van het nieuwe theaterseizoen. Mamma Mia! combineert ABBA’s grootste hits met een energiek en komisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna en haar dochter Sophie. Inmiddels heeft de musical al 60 miljoen bezoekers getrokken en is deze uitgevoerd in 16 verschillende talen. Het ultieme moeder-dochter uitje voor de decembermaand.

Kijk voor meer informatie op www.stage-entertainment.nl

Voluit - dagjes weg - Mamma mia!


Voluit - dagjes weg - Amsterdam light festival

Voor de zevende editie nemen kunstenaars uit binnen- en buitenland je mee op reis langs 30 speciaal voor Amsterdam gemaakte lichtkunstwerken. De 53 dagen durende tentoonstelling staat dit jaar in het teken van het thema ‘The Medium is the Message’, de beroemde uitspraak van de Canadese wetenschapper Marshall McLuhan. De rol van licht in het overbrengen van een boodschap en de stad Amsterdam als medium voor het vertellen van bijzondere verhalen staan in deze editie centraal. Huur een bootje of boek een rondvaart en ervaar vanaf de grachten onze hoofdstad op haar mooist.

Kijk voor meer informatie op www.amsterdamlightfestival.com

Tekst Joke-Jiers Botma