De leukste uitjes van oktober t/m maart 2020

Vuurtoreneiland Winterrestaurant

Vanaf het Lloyd Hotel ben je zo: op Vuurtoreneiland. De veerboot – of eigenlijk meer: een varende bruine kroeg, brengt je naar de bomvrije kazerne uit eind 19deeeuw, waar je van oktober tot medio mei kunt eten in het Winterrestaurant. Beschut tegen wind en regen geniet je er, omringd door haardvuur, dekens en heel veel kaarsen, van 5 gangen uit de houtgestookte keuken. Met een lantaarn en een warme jas kun je tussen de gangen door de ruigte in, je warmen bij het kampvuur of een rondje om het eiland wandelen en luisteren naar de stilte. Dit is winters welvaren van de bovenste plank…Reserveren is een must – héél ruim van tevoren zelfs!

http://www.vuurtoreneiland.nl


ANASTASIA De broadway Musical

Jaren na de mysterieuze vermissing van de beroemde Romanov prinses, duikt er in Rusland een vrouw op zonder naam en geschiedenis. Komt ze erachter wie ze écht is? Ga mee op een weergaloze reis door het verleden, van het Russische Keizerrijk tot de Roaring Twenties in Parijs. AFAS Circus Theater Scheveningen

t/m januari 2020
www.stage-entertainment.nl

TINA – De Tina Turner Musical

TINA is de eerste musical over haar leven, geproduceerd in samenwerking met Tina Turner zelf. Hoe een meisje uit Nutbush, Tennessee, uitgroeide tot de onbetwiste ‘Queen of Rock ‘n’ Roll’ – dit is de musical van een doorzetter die zich niet aan de regels hierd maar zelf maakte. Dit is het echte, nietsontziende verhaal van Tina Turner. De vrouw die alle vooroordelen over leeftijd, kleur en geslacht heeft getart. iet aan de regels hield, maar ze zelf maakte.

1 februari 2020 – 31 mei 2020
www.stage-entertainment.nl

Jeroen Krabbé – Gedroomde paradijzen

Inspiratiebron voor de nieuwe serie schilderijen Gedroomde paradijzen van Jeroen Krabbé vormden zijn reizen naar Tahiti, Hiva Oa en Martinique. Hij bezocht de tropische eilanden in de voetsporen van Paul Gauguin voor de tv-serie Krabbé zoekt Gauguin. Het resultaat is een reeks van 12 landschappen die barsten van kleur en emotie.  

Museum de Fundatie, Zwolle tot en met januari 2020
www.museumdefundatie.nl


THIERRY MUGLER: COUTURISSIME

De Kunsthal Rotterdam presenteert een overzichtstentoonstelling van het werk van de Franse maker Thierry Mugler. De grootschalige tentoonstelling onthult de verschillende universums van deze markante kunstenaar – visionair, couturier, directeur, fotograaf en parfumeur – in de vorm van een retrospectief, waarbij de nadruk ligt op zijn prêt-à-porter en haute couture collecties. De tentoonstelling “Thierry Mugler; Couturissime’ brengt meer dan 150 outfits samen uit de periode tussen 1977 en 2014. Kunsthal Rotterdam is als samenwerkingspartner de tweede venue en de eerste locatie in Europa waar deze spectaculaire overzichtstentoonstelling getoond wordt.

Credits images: Christian Gautier, © Manfred Mugler, Patrice Stable

tot en met 8 maart 2020
www.kunsthal.nl


De expositie Homage to Humanity biedt een omvangrijke en kleurrijke selectie portretten van inheemse volkeren die dreigen te verdwijnen. De Brits-Nederlandse fotograaf geniet internationale bekendheid om zijn iconische boeken ‘Before They Pass Away’ (2013) en ‘Homage to Humanity’ (2018). Al zijn hele leven reist hij de wereld over om op de meest afgelegen plekken unieke gemeenschappen te portretteren in hun pure schoonheid en traditionele uiterlijke verschijningen. Met zijn indringende foto’s en de Jimmy Nelson Foundation wil hij mensen bewust maken van culturele diversiteit en de mate waarin deze wordt bedreigd door voortschrijdende technologie en globalisering.

tot en met 15 maart 2020
www.museumaanhetvrijthof.nl

Margriet Winterfair 2020

Van vrijdag 22 tot en met donderdag 28 november vindt Margriet Winterfair weer plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Margriet Winterfair is dé plek om alvast in de stemming te komen voor de meest betoverende decembermaand ooit. Op de allerleukste overdekte consumentenfair van Nederland komen vrouwen uit het hele land samen met hun moeder, zus, vriendin of collega om te genieten van een dagje ‘live’ Margriet.

www.margietwinterfair.nl


Een weekend vol bubbels 

Het weekend van 29 november – 1 december strijkt het Champagne-winterfestival neer in de Zuiveringshal op het Westergas, waar je in een sprookjesachtig decor kunt proosten op… whatever you like! Je kunt er meer dan 100 verschillende soorten Champagne, Crémant en wijnen proeven, maar ook een potje petanque spelen, druivenstampen, zelf sabreren, lekker over de Franse markt slenteren en je honger stillen bij la cuisine mobile – da’s Frans voor foodtrucks. Afsluitend wordt er natuurlijk gedanst tot de late uurtjes. Mooi meegenomen: je kunt met speciale korting alvast inkopen voor de eindejaarsfestiviteiten en, extra fijn, de bubbels worden bij je thuis afgeleverd! Alors, santé!

www.feteduchampagne.nl

Het Amsterdamse Winterparadijs

Het Amsterdamse Winterparadijs is ieder jaar vaste prik als je houdt van een gezellig winterfestival. Dit jaar openen de deuren wederom op 21 december, dus zorg dat je erbij bent. Alle klassiekers zijn weer aanwezig, zoals de gezellige kerstmarkt, Olaf & Elsa, de bioscoop en het marshmallows roosteren. Maar je kunt nu ook een kijkje nemen bij de drie tube slides, twee grote theaters, een ijs-racebaan met elektrische bikes, een snelle sneeuwschans, een hoge zweefmolen, een (kinder)schaatsbaan en niet één maar twee après-ski cafés.

21 december 2019 t/m 5 januari 2020
RAI, Amsterdam 

Nationale Tulpendag

Op zaterdag 18 januari 2020, vindt in Amsterdam de officiële opening van het nieuwe tulpenseizoen plaats. Nederlandse tulpenkwekers nodigen iedereen uit om in een speciaal aangelegde pluktuin, pal voor het paleis op de Dam, gratis een bosje tulpen te plukken. Het thema ‘World of Colours’ komt onder meer tot uiting in het bijzondere, kleurrijke tuinontwerp.

In totaal staan er meer dan 200.000 (!) tulpen klaar op de Dam om geplukt te worden. Iedereen haalt zo het vrolijke lentegevoel in huis ondanks dat het hartje winter is. Voordat de poorten van de pluktuin opengaan, is de immense bloemenzee te bewonderen vanaf een kijkersbrug. Na de officiële opening om 13.00 uur mag het publiek een bosje van 20 tulpen plukken. Naar verwachting is de pluktuin tot 17.00 uur geopend (op=op).


International Film Festival Rotterdam(IFFR) is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam 12 dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema.Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Theater Rotterdam Schouwburg.

www.iffr.com
22 januari – 2 februari 2020