De leukste uitjes van juli t/m september 2019

Een zomer vol festivals, theater, muziek, film en nog véél meer – ook als je niet op vakantie gaat hoef je je geen dag te vervelen. Ook wel eens leuk, een agenda met alleen maar leuke dingen! 

 

Cool Japan brengt de wereldwijde fascinatie voor Japan in beeld: van Hello Kitty tot Samoerai en van de herkenbare Japanse horror tot  kawaii (‘cute’) fashion uit de straten van Tokyo. De centrale blikvanger is het vier meter hoge schilderij Uki-Uki van Matsuura Hiroyuki waarin traditionele en hedendaagse elementen precies de kern van de tentoonstelling verbeelden.

Kijk voor meer informatie op: www.tropenmuseum.nl


Vondelpark Openluchttheather
Vondelpark, Amsterdam
T/m 8 september 2019

Dit jaar keert het Vondelpark Openluchttheater terug naar het midden van het park. Bewoners en bezoekers van de stad kunnen iedere zomer op vrijdag, zaterdag en zondag genieten van voorstellingen. Dans, jeugdtheater, cabaret, klassieke- en popmuziek komen voorbij. Alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk. 

Kijk voor meer informatie op: www.openluchttheater.nl

Sneekweek
Diverse locaties in en rondom Sneek
vrijdag 2 t/m zondag 11 augustus 2019

Traditiegetrouw start de Sneekweek op vrijdagavond 2 augustus met de Vlootschouw Sneek. Van zaterdag 3 t/m donderdag 8 augustus zijn er zeilwedstrijden op het Sneekermeer en t/m zondag 11 augustus zijn er diverse festiviteiten in de stad: live muziek, dj’s, SneekweekKermis, Sneekweek kindermiddag, hardzeildagbraderie, Drijf-in Bioscoop, Rock Kerkdienst en een Sneekweek Slotconcert in de Looxmagracht. 

Kijk voor meer informatie op: www.sneekweek.nl

De Parade
Den Haag, Westbroekpark, vrijdag 5 juli t/m zondag 14 juli
Utrecht, Moreelsepark, vrijdag 19 juli t/m zondag 4 augustus
Amsterdam, Martin Luther Kingpark, vrijdag 9 t/m zondag 25 augustus

Op de Parade valt er voor jong en oud altijd wat te beleven. Of je nu een diehard-theaterliefhebber bent of op de poffertjes, het reuzenrad en de gezelligheid afkomt, je slaat de plank nooit mis. Op het festivalterrein lopen theatermakers en muzikanten rond, die zelf de promotie voor hun voorstellingen verzorgen. Die shows vinden plaats in een tent, in de buitenlucht of op een geheime locatie. Laat je verrassen!

Kijk voor meer informatie op: www.deparade.nl 


Into The Great Wide Open is een samenzijn op Vlieland. Muziek staat centraal, maar het is vooral de context die het festival eigen maakt. Middenin de natuur op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland. Naast muziek bestaat het programma uit beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en verrassende randprogrammering. Proef de oesters van het wad of vers gevangen zeebaars, met zorg bereid. Dansen op het festivalveld én kampvuurliedjes op het strand. Intiem festivalgevoel in de ‘great wide open’.

Kijk voor meer informatie op: www.intothegreatwideopen.nl

Andre Rieu op Vrijthof
Vrijthof, Maastricht
4 juli 2019

André Rieu landt traditiegetrouw in de zomer met zijn Johann Strauss Orkest op het Vrijthof van zijn geboortestad Maastricht. Heerlijke melodieën, van klassieke muziek tot meeslepende walsen, onder andere uit diverse opera’s, operettes en musicals. Het worden wederom onvergetelijke avonden vol komische en ontroerende momenten. Maar vooral heel veel romantiek!

Kijk voor meer informatie op: www.andrerieu.com


4 t/m 7 juli, Paleiskwartier Den Bosch
12 t/m 14 juli, Amstelpark Amsterdam
30 augustus t/m 1 september, Westbroekpark Den Haag

Festival TREK is het grootste rondreizende foodfestival van Nederland en viert deze zomer de zesde editie in de acht grootste en mooiste stadsparken van het land! De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van een divers aanbod van gerechtjes, met liefde bereid in de mooiste mobiele keukens. Dat alles onder begeleiding van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent.

Kijk voor meer informatie op: www.festival-trek.nlARTIS-Zoomeravonden
Dierentuin Artis, Amsterdam
Iedere zaterdag in juli en augustus 

In juli en augustus is ARTIS weer iedere zaterdag open tot de zon ondergaat. Er zijn activiteiten voor kinderen, optredens van aanstormend muziektalent en bekende artiesten, en in het Planetarium zijn speciale voorstellingen te zien. Ga picknicken in het gras, haal een curry bij de Hazelaar of bestel een pizza bij de buitenkeuken. Toch nog graag op avontuur? Maak dan gebruik van de rondleiding door schemerend ARTIS. 

Kijk voor meer informatie op: www.artis.nl 

Down the Rabbit Hole
Vakantiepark De Groene Heuvels
Beuningen5 t/m 7 juli 2019

Vakantiepark De Groene Heuvels is dé ideale locatie voor het Down the Rabbit Hole festival. Bezoek dit geweldige festival als onvergetelijke mini-vakantie vol met muziek. Je kunt rekenen op drie dagen vol diversiteit in muziekstijlen, avontuur en verrassingen.  

Kijk voor meer informatie op: www.downtherabbithole.nl

North Sea Jazz
Rotterdam Ahoy
12, 13 en 14 juli 2019

Het North Sea Jazz Festival heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een groots internationaal evenement. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot vijftien podia, circa dertienhonderd musici en een bezoekersaantal dat jaarlijks tussen de vijfenzestig- en zeventigduizend ligt. Sinds 2006 wordt het festival bovendien in een nieuwe en ruimere locatie georganiseerd: Rotterdam Ahoy. Een festival waar onder één dak drie dagen lang jazzmuziek uit het verleden, heden en de toekomst wordt gepresenteerd.

Kijk voor meer informatie op: www.northseajazz.com


Tekst Joke-Jiers Botma