De leukste uitjes in januari & februari 2019

De leukste uitjes in januari & februari 2019

De feestdagen zijn voorbij, maar dat wil niet zeggen dat er niets meer te doen is in ons koele kikkerlandje. Al zijn het de koudste maanden van het jaar, is er genoeg reden om in januari en februari de winterse kou te trotseren. Geniet van de mooiste ijsbanen van het land, pluk verse tulpen in het hartje van onze hoofdstad of laat je hart verwarmen door de mooiste musicals en concerten in de eerste maanden van een gloednieuw jaar!

 

Unox Nieuwjaarsduik

aan de Scheveningse kust ter hoogte van De Pier en het Kurhaus.
Dinsdag 1 januari 2019 12:00 – 12:30 uur

De grootste Nieuwjaarsduik van Nederland vindt plaats in Scheveningen. Start het nieuwe jaar fris met een duik in het koude Noordzeewater aan de Scheveningse kust ter hoogte van De Pier en het Kurhaus. Ook voor de niet dappere dodo’s is het een perfect dagje uit in Den Haag, want het is en blijft een prachtig schouwspel met al die bibberende mensen! Sluit de eerste dag van het nieuwe jaar af met een warme mok chocolademelk.


Nadat de WinterParade het jaar heeft afgesloten in Amsterdam, gaan ze door naar het nabijgelegen Haarlem. Op De WinterParade bestaat uit verhalen, ontmoetingen en bovenal samenzijn. Op en aan een 120 meter lange tafel vertonen muzikanten, acteurs en dansers hun kunsten. De prachtigste gerechten worden bereid aan tafel en serveersters en artiesten serveren het op een spectaculaire wijze uit. Kom de eerste donkere dagen van het nieuwe jaar door in dit waanzinnige culinaire belevingstheater!

Kijk voor meer informatie op www.winterparade.nl

IJsvrij Park Festival

Rotterdam, t/m 6 januari 2019

Voor het tweede jaar op rij is IJsvrij Park Festival een feit. Er ligt van 30 november 2018 tot en met 6 januari 2019 midden in Het Park bij de Euromast, een romantische overdekte ijsbaan. De Lonely Planet merkte deze ijsbaan al op als één van de drie mooiste van Europa en menig bezoeker vergelijkt hem met die in Central Park, New York. Dit jaar is de ijsbaan nog groter en vind je op het ijs het ‘nieuwe’ Koek & Zopie waar je met de schaatsen nog onder gebonden, een glühwein of chocomel kunt drinken.

Kijk voor meer informatie op www.ijsvrij.nl

Winter Station

t/m 6 januari 2019
Het Spoorwegmuseum Maliebaanstation, Utrecht

Het Spoorwegmuseum zet met Winter Station een lange traditie voort: er kan weer geschaatst worden tussen de treinen. Het hele museum wordt sfeervol winters aangekleed met een antieke carrousel, kerstbomen en feestverlichting. Dagelijks is er een gevarieerd programma met muziek en (kinder)activiteiten. Op verschillende plekken in het museum kan gegeten worden, van oliebollen en poffertjes tot dineren in een historisch restauratierijtuig!

Kijk voor meer informatie op www.spoorwegmuseum.nl


Foto expositie: Surf Tribe

Kunsthal Rotterdam
t/m 13 januari 2019

Stephan Vanfleteren duikt anderhalf jaar lang diep in de wereld van de internationale surfgemeenschap. Tijdens bijzondere ontmoetingen en avonturen brengt hij surfers voor zijn lens. Met ruim zeventig karaktervolle zwart-wit portretten is de tentoonstelling Surf Tribe een indrukwekkende ode aan mensen die de oceaan in hun ziel dragen. Een must-go!

Kijk voor meer informatie op www.kunsthal.nl


Amsterdamse Hotelnacht

19 januari 2019

In 2019 keert de Hotelnacht terug in Amsterdam. Amsterdammers voelen zich tijdens deze nacht toerist in eigen stad door één nacht in een van de vele Amsterdamse hotels te slapen. Locals slapen in de nacht van 19 op 20 januari voor een speciaal tarief in de meest bijzondere hotels van Amsterdam én kunnen het hele weekend naar de leukste hotelfeestjes.

Kijk voor meer informatie op www.hotelnacht.nl

In Amsterdam wordt elk jaar in januari tijdens de Nationale Tulpendag de officiële aftrap gegeven voor het tulpenseizoen. Nederlandse tulpenkwekers nodigen iedereen uit om in een speciaal aangelegde pluktuin, pal voor het Paleis op de Dam in Amsterdam, gratis een bosje tulpen te plukken. Dit jaar is het thema ‘Flowerpower’ en dat komt onder meer tot uiting in het kleurrijke tuinontwerp.

Kijk voor meer informatie op www.tulpentijd.nl

All Start De Musical

Van 28 januari 2019 t/m 1 februari 2019
Theater aan het Vrijthof, Maastricht 

Een feelgood-musical over vriendschap, volwassen worden, eigenwijze vrouwen en vasthouden aan onbezorgde voetbaluurtjes op zondagmorgen. De jongens van Swift Boys 8 slaan geen zondag over om met elkaar op het veld te zijn. Ondertussen zijn ze 25 jaar oud en is hun leven behoorlijk veranderd. De eerste zwangere vriendinnen, strenge echtgenotes die niet meer thuis op de bank wachten, buitenechtelijk gerommel en carrière plannen. Deze jongens zijn nog láng niet hun wilde haren verloren. Jeugdsentiment en herkenning!


De Winter Efteling

Kaatsheuvel
Tot en met 31 januari 2019 elke dag geopend vanaf 11.00 uur.

De Winter Efteling is een ultieme klassieker voor de families van Nederland. Talloze twinkelende lichtjes zijn je gids zijn door de wereld vol wonderen. Laat je leiden langs besneeuwde dennenbomen naar je favoriete sprookjes, betoverende attracties en sfeervolle pleinen met winter entertainment en warme lekkernijen. De Efteling op haar mooist!

Kijk voor meer informatie op www.efteling.com

Art Rotterdam

Diverse locaties7 tot en met 10 februari 2019

Art Rotterdam viert van 7 tot en met 10 februari 2019 haar twintigste verjaardag in de Van Nellefabriek. De gerenommeerde kunstbeurs kiest komende editie voor een intiemere setting, waarin nationale en internationale galeries hun kunst tonen en verkopen. Tevens toont de AKZO Nobel Art Foundation onder de titel Now/Forever kunstwerken uit diverse disciplines van verschillende galeries.

Kijk voor meer informatie op www.artrotterdam.com


Ladies of Soul

Amsterdam
15 en 16 februari 2019

Op 15 & 16 februari 2019 shinen Glennis, Candy, Berget en Edsilia opnieuw in de Ziggo Dome en het belooft weer een spectaculaire show te worden. In het soulvolle concert worden energieke uptempo nummers afgewisseld met powerballads. Het is een groots opgezette show doorweven met mooie, intieme momenten. Een live band, bestaande uit muzikanten die hun sporen al ruimschoots in de muziek hebben verdiend, begeleiden de Ladies of Soul tijdens de avonden. 

Het IJsbeelden Festival

IJsselhallen Zwolle
t/m 3 maart 2019

Het IJsbeelden Festival is met meer dan 1.200m² kunstwerken van internationale ijskunstenaars het grootste winterevenement van Nederland. Beleef de betoverende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw met dit jaar het thema: “Wereldberoemde verhalen”. Lichteffecten, geluid en projectie maken het thema nog magischer. Voor kinderen is er in de vakantieperiode een Winter Wonderland met kermisattracties, springkussens, LEGO en ijsworkshops. Het perfecte uitje voor het hele gezin!

Kijk voor meer informatie op www.ijsbeelden.nl

Rembrand & Saskia – Liefde in de Gouden Eeuw

t/m 17 maart 2019
Fries Museum, Leeuwarden

Frieslands meest beroemde bruidspaar ooit vormt de rode draad in Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw. De bezoeker ontdekt hoe het eraan toeging in een societyhuwelijk tijdens de zeventiende eeuw. Van de eerste hofmakerij, sprookjesachtige bruiloften en het stichten van een gezin tot de donkere kanten van het huwelijk zoals kindersterfte en overspel.


Soof De Musical

In 14 grote theaters in Nederland
t/m 7 april 2019

Na de succesvolle eerste film Soof kon een theaterversie niet uitblijven. Soof de Musical viert de onvolmaaktheid van het leven met liefde, muziek en humor. Terwijl je geniet van de chaos die Soof van haar leven maakt, krijg je uit haar keuken ook wat lekkers voorgeschoteld. De cast bestaat onder anderen uit Maike Boerdam en Winston Post maar ook bekende sportvrouwen Leontien van Moorsel en Anouk Hoogendijk.

Kijk voor meer informatie op www.soofdemusical.nl

The Addams Family

t/m 31 maart 2019
Hengelo, Apeldoorn, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Breda, Groningen, Heerlen en Doetinchem

Komend theaterseizoen is de nieuwe Nederlandse bewerking van de Broadway hit-musical The Addams Family de grootste reizende productie in Nederland. Met een absolute sterrencast, live orkest, prachtige decors en spectaculaire effecten is deze macaber humoristische musical één voor op het lijstje voor de fervente musicalbezoeker.

Kijk voor meer informatie op www.theaddamsfamily.nl


Tekst Joke-JiersBotma